topbella

Selasa, 11 Mei 2010

Blog ke-2.....

assalamualaikum....
hai u allsss...
mlm ni update yg simple mimple je...

skang ni aku dalam proses tuk buat blog aku yg ke-2,
kalau blog ni aku lbh kpd cerite pasal dr sndr,
blog yg ke-2 2 plak aku nak citer pasal jahitan aku,
klau org lain bley wat buku, pe salahnyer aku wat gnekan blog,
blog ni aku nmekan sbg doo-one collection,
doo-one 2 asal dr nme panggilan aku oleh sedare2 aku, duan,
so aku kretipkan la lg ejaannyer...

blog ni aku nak tunjukkan care2 aku menjahit shj,
mne la tau kot2 bhan yg aku updatekan kat blog 2 bleh d jdkan rujukan kpd mrk2 yg baru nak blaja menjait ni,
bkan la nak tunjuk pandai,
aku pon bkan la lme sgt dalam bidang jahitan ni,
msh lg d kategorikan baru walau pon 4 tahun lbh,
tp aku skadar nak kongsi2 je,
byk jgak la yg aku blaja dlam mse 4 tahun ni,

blog sume da siap,
siap ade templatenyer lg,
cme skang ni aku msh lg dalam proses mengumpolkan bahan2,
(cam nak buat album lagu la plak haha),
pe2 pon ni baru perancangan,
insya Allah jike d izinkan ade la, 
klau x, xde r,

hah da abis,
kan da cakap update simple je mlm ni,
hehe....

Khamis, 6 Mei 2010

Cemburu tapi bangga......

hai u alls,
aku tukar font ari ni,
sbb boring r gne font  dlu....
asik itu je....

tp bukan itu yg aku nak story morikan kat sini,
hari ni aku dpt berite yg amat menjeleskan aku,
smase aku ber chatting2 ngan bestfrenzz aku kat fb,
die gtau kat aku bhwe die tlah pon membeli sebuah kete n kete 2 kuar today,
wow......!!!!
kete plak bukan kete kcik2,
persona elegance 2.......
lpas die offline fb aku pon kol r die,
baru r aku tau die dah naik pangkat,
so ble da naik pangkat maknenyer da naik gaji r,
ptot la die dpt bli lap top yg hargenyer RM2800,
cash plak 2,
broadband lg,
tp yg aku heran bin peliknyer tipon xde plak die bli,
padehal katenyer tpon da x bley terime mms atau video,
kakakakaka......

aku pon ucap r tahniah kat die,
trus terang cakap,
mmg aku cemburu, tp d sebalik kecemburuan itu terselit perasaan yg bangge teramat sangat,
ye la walau pon da naik pangkat die ttp ingat kat aku,
xde r nak sombong2,
pe2 pon itu sume rezki die,
die dpt sume 2 pon atas usahe die sndr,

x cam aku ni ha,
ade kete pon viva jew,
660 plak 2,
2 pon bapak aku yg bayar,
tp mmg patot pon bkan aku yg nak sgt kete 2 dlu,
ayah aku yg nak amek, cme terpakse gne nme aku je d sbbkan oleh faktor yg x dpt aku nak citerkan d sini,
slame ni pon ayah aku mmg berhutang tp pembayarannyer mmg xde masalah,
cme.....
ape r, x yah citer,
so gne r nme aku,
tp camne pon mmg aku ade niat nak byr kete 2 sndr,
mgkin lpas mak ayah aku pindah kat umah baru,


kecemburuan ini telah memberikan aku semangat untuk aku berusahe lbh sket,
jgn ikutkan sgt penyakit 'M' 2,
aku ade cite2 tuk bukak perniagaan sndr tp bukan d rumah,
aku ni taylor n walaupon sedare2 aku cakap kat umah pon da ok,
helloooo....
sampai ble aku nak cam ni,
lantak r ape org nak cakap,
2 sume kate2 yg x mau org lain maju,
skang ni aku dalam usahe nak kumpolkan duit skit2,
klau boleh biar r modal aku sndr,


so balik kat stori asal,
die kate die nak balik kg sbtu ni,
sbb nak bwk famili jenjalan,
yg bestnyer die nak g nilai 3,
wow...
itu mmg peluang keemasan tuk aku tuk berjnpe ngan kwn lameaku,
klau kau jmpe mmg aku nak pelok2 die,
bkan tuk tujuan mengikis ok,
hahaha....
lg pon umah aku n nilai 3 x jauh,
dalam 20 ke 30 minit je da sampai,


camne pon aku berharap agar kejayaan akan menjadi milikku....
AMIN.....

Isnin, 3 Mei 2010

Bersatu d facebook



hari ni aku sakit ati sket,
pasal ape, dr pagi sampai ke tgh malam ni aku ssh nak bkak fb,
bkn r x dpt langsung, tp klau dpt pon kjp2 je,
tah pe kne r line broadband celcom malam ni,

tp xpe r harap2 mlm ni je,
mlm ni aku nak kongsikan citer gembire,
hari 2 aku ade mskkan entry pasal sahabat terbaik kan,
hah kami dah pon bersatu,
hahahaha,
tp dlm fb je la,
walaupon dlm fb je, aku ttp gumbire,
ye la kami kire da bersame balik,

sbenarnyer citer ni patot akukongsikan lame dlu,
tp d sbbkan aku malas nak pikir, tambah plak ngan kje yg melambak,
aku batal kan hasrat itu,

antare kami ber-3, aku la dlu yg ber fb, d ikuti ngan dayat n kini hasni pon da ade fb,
nak tau sape mereka ni, hah tgk kat entry sahabat terbaik 2,
die baru je bli laptop n broadband,
bile die bgtau die da ade fb aku hepi sgt,
tp ltih aku mgajar die ni,
die pon bkan la pandai sangat pasal komputer ni,
bile aku suruh tekan lain, lain yg d tekannyer,
aku ingat die add aku, last skali aku yg add die,
hahahahahahaha,
klakar siot, aku ajar die dalam tepon sampai bateri hp aku tggal sikit je,
hahaha,

aku doa kan agar persahabatan kami kekal selamanye......

Lagu Pop Etnik Terbaik, Noraniza Idris


kpd u alls yg x berminat,
xpayah la bace,

video

yooooo,
AIM telah pon berakhir smlam,
n kputusan telah pon d umumkan,
tp aku xmau citer pasal kputusan artis lain,
hanya ingin aku salah sorg dr artis pujaan aku nih,

ini first time aku update pasal artis ni,
sblm ni asik citer pasal dr sendr je,
so d sbbkan aku xde citer nak d update, aku pon mskkan la story ni,
kbetulan plak artis ni da menang tuk kategori lagu pop etnik terbaik,
lagu yg aku maksudkan ialah enjut,
ciptaan oleh cat farish n lirik oleh ahmad fedtri yahya,

noraniza idris atau kak ani ni mmg jd feveret aku sjak lagu awallah dondang lg,
sblm lgu ni aku mmg x knal kak ani ni,
yg aku knal siti nurhaliza jew,

aku dpt tau kak ani mnang award ni mse fedtri yahya kate kat dlm fb die mnang lgu tuk kategori nih,
walau pon aku tgk top 5 nyer x brape hebat saingannyer,
ade 1 lgu mawi yg aku rse paling kuat skali,
iaitu mawi,
aku tgk penulis lagunyer aidit alfian,
die pernah mng juare lagu dlu,
mse 2 lagu keliru nyanyian ajai n nurul,

tp aku sedikit hampa sbb x dpt tgk kak ani naik pentas tuk amek anugerah 2,
diorg bukan wat tuk live pyer,
mgkin sbb banyak sgt kategorinyer kot,
aku ade gak cbe nak tgk live kat internet, tp hampeh,
asik buffering jew,

video yg korang tgok 2 aku amek dari website kak ani,
korang bley klik kat sini http://www.noranizaidris.com/,
 klip 2 bkan r lgu penoh, tp skadar preview,
aku amek sbb die kate kat situ all right reserved,
so aku pon amek je la,
aku harap kak ani x saman aku pasal klip ni,
huhu

smg dgn kejayaan kak ani ni dpt memberi smgat kpdnyer tuk meneruskan perjuangannyer dalam industri ini, hauhauhau...


About Me

Foto saya
jangan pandangku sebelah mata....
 
Semanis Lolipops© DiseƱado por: Compartidisimo