topbella

Selasa, 29 Jun 2010

Nak kecoh sket.... Kucing aku beranak wei.... Kecoh btol...akakakaka

assalamualaikum....
semalam tanggal 27 julai tahun 2010,
telah terhadirlah pendatang baru d rumah ini,
spt yg aku kecohkan,
pendatang baru itu adelah 4 ekor kucing yg baru shj d lahirkan d muke bumi ini....
semase proses meneran oleh ubu kucing tersebut,
rumah ini begitu kecoh mengalahkan hospital,
keadaan itu telah d kecoh kan oleh adik aku,
stress siot kucing 2 nak beranak,
akakakaka......

sbenarnye da jd kebiasaan d rumah ni,
asal ade kucing nak beranak je pasti ade yg jd bidan,
asal nak jd bidan mest ade kucing nak beranak,
klau dulu mse adik lelaki aku ade, die la yg jd bidannyer,
tp smlm yg pompuan 2 jd bidan,
siap suruh kucing 2 push lg,kiki,

jom tgk gambau nih....


mse ni bru lps beranak





hah yg ni gambau tghari td...
yg aku prasan la anak die sume ikut kaler mak die,
kat umah ni ade 2 ekor kucing jantan,
sekor kaler itam putih camni la, sekor lag putih n kuning,
tp xde plak yg kaler putih kuning 2,
mengawan je lbh gaknyer, tah2 mandol,
ekekekekeke
klau tgk kaler die,
ade 2 ekor 2 kaler die kire balance la, itam n putih same byk,
yg 2 ekor lg plak, sekor 2 bdn putih, kaler itam ade sket je kat ekornyer (anak sulong 2),
yg sekor lg bdn itam, tp ade putih2 sket kat mke die,


ni plak mak dier,
kucing ni aku ingat x boleh jge anak sbb die msh lg dlm kategori 'budak',
tp d sbb kan kucing jantan kat umah ni da sangap sgt,
so.....balun je la,


kasih ibu 2......


aksi anak2nyer menetek,

kucing memang comel kan.....
tp aku nak bg petue sket la, sbb mende nih mmg pernah jd,
aku rse kucing2 ni pham ape yg org cakap tau,
mse 2 sblm kucing yg ni, aku ade kucing lain yg bunting,
mse 2 kitorang asik cakap nak buang kucing sbb byk sgt,
so lpas die beranak langsung die x mau bg anak2 die minum susu,
last2 skali mati anak die,
sian kan........
tp akhirnyer kucing 2 kne buang jgk....

p/s: klau nak buang kucing pastikan buang kat tempat yg die snang nak carik makan,
n pastikan anda tdk mudah menangis bile buang kucing,
waaaaaaaaa.......

Isnin, 28 Jun 2010

Bile mak masak.....


assalamualaikum....

bile mak masak...
mest sedap,
xde yg x sedap,
x payah nak masak yg over2,
yg simple cukop,
mest laku pyer,
kadang2 anak2 yg da ade bini pon dok carik masakan mak,
sape la yg boleh celen masakan ratu dapor ni,
kikikiki....

bile mak masak....
mest aku tgk (dulu la)
sbb nak blaja msak ngan mak,
tye itu, tye ini,
tp skang ni ssh sket sbb bz je memanjang...ngeeeee....

bile mak masak....
mest bwk anak daranyer skali,
mak ckp org pompuan kne blaja masak,
klau x nant da berlaki boleh bagi laki makan...
kikikiki.....
klau x nant laki carik lain...
uik...yeke...???
x jugakkan...klau da gatal 2 gatal jugak,

bile mak masak....
anak2 xkomplen,
yeke...hmmmm...maybe ade sket2 kot,
walaupon mak masak 2 bukan makanan peberet,
aku syap je la,
yg senang pon aku goreng telor makan ngan nasik n kicap,

bile mak masak....
kwn2 mak mest suke,
terutamenyer kari,
klau kat kilang mak wat makan2 ngan kwn2,
ape yg mak bwk mest abis,
sedap lah, itulah inilah,
sbenarnyer msing2 malas masak...akakakaka

bile mak masak....
mak slau masakkan skali ape2 yg boleh d makan kat rumah,
mcm kek, kuih, n mcm2 lagilah,
sampai kitorg adik beradik x kuar rumah,
arwah nenek aku ckp aku ni x ske campor ngan org...
chooiii btol,
geram la jgk kan,tp biar la, kitorg ni bkan cucu kesayangan die,
nak wat cam ne kan.....

bile mak masak....
mak masak tuk kwn2 aku skali,
mse aku blaja dulu, mak mest bekalkan kek atau kuih tuk aku n kwn2,
sampaikan ade sorg kwn aku, ltak kuih yg aku bwk msk bilik,
ikikikikiki,
bukan ngan aku je, adik2 aku pon sme,
sampaikan kdg2 adik aku x dpt nak makan ape yg mak aku bekalkan tuk die,
yg sorg lg 2, kwn die mmg menunggu bekal adik aku,
klau adik2 aku x bwk mest diorg tye....
ikikikikikiki....

bile mak masak....
mak masak masakn kegemaran anak2nyer,
klau aku(mse blajar kat poli dlu) ngan adik2 aku balik bercuti dr kolej,
mest mak mskkan masakan peberet,
mak tau anak2 mak suke,
kdg2 gak mak tye anak2 mak nak makan ape,
bgtau je, nant mak mest masakkan,
sbb anak2 mak minx,

mak sentiase masak tuk aku,
aku plak x tau nak masak tuk mak bile,
ape2 pon mak masak tetap sedap sbb mak masak dgn seikhlas hati,
love u mak......
waaaaaaaaaaaa


mak ngan ayah

Rabu, 23 Jun 2010

Soalan cepu gangse tuk mereka yg berfesbuk

assalamualaikum u allss...
actually aku telah d tag oleh seorg akak d dalam blognyer,
pasal ape, pasal soalan mengenai facebook ni,
akak itu mempopuloskan nme nyer sbg kak chot,
oh....u alls tau x...
aku telah d pakse...
owh tidhhaaaakkkk,
tp utk tdk menghampekan peminat spt akak itu...
aku jwb jgak lah....
apekah soalan itu...
jom...check it out....

1. BERAPAKAH KEKERAPAN ANDA MEMBUKA LAMAN MUKA BUKU?

hari2 lor,
klau dlu tiap2 jam nak ngadap fb,
tp skang 1@2 sehari, 2 pon kjap2,

2. BERAPAKAH TEMPOH MASA MIN DAN MAXIMUM YANG PERNAH ANDA HABISKAN BERSAMA BUKU MUKA?

minimum dalam beberape minit je,
maximum berjam2, kdg2 4 jam pon x ckop..
kikiki

3. AKTIVITI YANG ANDA PALING SUKA BILA MENATAP BUKU MUKA?

aku pon x tau....
hmmm mgkin gaduh ngan kak chot kot...kikikiki

4. ANDA TIDAK BIMBANG AKAN PRIVACY DENGAN KEKERAPAN ANDA MENGUPDATE STATUS TERKINI?

x bimbang pon...

5. ADAKAH ANDA TERIMA PERMOHONAN DARI ORANG TIDAK DI KENALI?

terime aje,
pantang ade friend request,
mest suke,
ye la da die nak jd kwn kite,
terime je la kan....

6. BILANGAN RAKAN ANDA SEKARANG? ADAKAH ANDA MENGENALI MEREKA SEMUA?

2ratus lbh,
ade yg x kenal,
mne x nyer ade sorg mamat 2 agaknyer die suggestkan aku kat kwn2 die,
bile diorg add aku approve je la,
2 x campur yg aku add lg,

7. PERNAHKAH/SANGGUPKAH ANDA MENYAHAKTIFKAN AKAUN MUKA BUKU ANDA?

pernah jgk la nak padam trus,
sbb ari2 mende yg sme je,
tp x jd,

8. APA AKAN JADI BILA ANDA TIDAK DAPAT MEMBUKA AKAUN BUKU MUKA DALAM TEMPOH TIGA HARI?

klau memule dlu terase la sanggap nyer,
tp skang biase je,

9. SANGGUPKAH ANDA JIKA TERPAKSA BERPISAH SELAMANYA DENGAN BUKU MUKA ANDA?

x tau la...mayb x sanggup kot,
sbb kat sini la dpt jumpe kengkawan lame,

10. SEJAUH MANA ANDA NILAI KEPENTINGAN HUBUNGAN BUKU MUKA DENGAN KEHIDUPAN PERSONAL?

pentingnyer tuk tau aktiviti kengkawan je,
n gaduh ngan kak chot wahahahahha.....

hah aku tag sume kengkawan geng blogger atau sesape yg ade blog yg bkak blog aku nih tuk jwb soklan nie,
ala just suke2 jew,,,
hihihi

WSJ 3740 - Viva poreber.....

assalamualaikum.....
pe2 pon sblm acare berblogging ni bermule,,,
ini bkan aksi menunjuk2 tau huhu...
ye la ape sgt la yg nak d tunjukkan,
bkan kete besau pon hehe,


hah cantik x...
hehe maklom lah baru lps basuh....
berkilau kilauan...kiki
sampai sakit tgn aku,
bkan slalu aku bsh kete,
slalunyer bapak aku yg bsh..hehe
pemalas btol aku....kuikuikui....


hah ni yg aku ske...
WSJ.....ape maknenyer....
Wan Suke Jahit....
Wan Sangat Jambu....jambu ker...????
kikiki...
tang jahit 2 mmg btol sbb aku mmg jahit bj...
2 la kje aku hari2...hehe


nah pandangan sisi pon nak gak....
besau sket dr kancil....kikiki....

al kisahnyer kete ni sbenarnyer atas nme aku sbb nme ayah x dpt d gnekan,
sbbnyer lg pcik aku gne nme ayah aku tuk bli kete tp die buat hal,
x pasal2 ayah aku x dpt gne nme die,

mse nak amek kete ni pnoh dgn dugaan dan onak duri, ranjau dan rintangan, sume2 lah,
maklom la terpakse menipu,
bkan tipu ape pon,
klau gne nme aku payah sket sbb aku kje sndr n pendapatan x tetap,
diorg plak nak surat itu, surat ini, tuk pastikan pendapatan bulanan aku ni seswai tuk bli kete ni,
tp nsb la salesgirl 2 pandai, die suruh kate aku ni pelajar lg,
sampai terpakse kol poli jb la (tempat aku blajar dlu),
n nsb baik gak diorg nak bersubahat skali...huhu

n ade skali bank talipon tyekan alamat umah aku yg kat poli 2,
berdebar jantung aku,
aku main bg je alamat kat sane walaupon aku no umah 2 x btol,
mlm 2 mmg aku x bley nak jait bj tau x,
takut sesgt,

slps sumenyer slesai, 
aku dpt mimpi yg aku dpt kete ni, kaler sume sebijik,
siap da bawak da kete 2,
org kate biaseyer mimpi terbalik,
maksudnyer klau kite dpt sesuatu 2 dlm mimpi,
maknenyer x dpt la mende 2,
tp aku ni klau mimpi mende 2 aku dpt, maknenyer aku dpt la 2,
bkan skali, tp da byk kali,

kete ni sbenarnyer bkan aku yg nak amek sbenarnye, tp ayah,
memandangkan kete kancil ayah da abis utang,
ayah nak bli kete baru,
ikutkan nak amek saga yg baru 2,
tp memandangkan harge terlalu tinggi, dgn minyak lg,
so kami batalkan, (aku x stuju sbenarnye)
ukur bj d bdn sndrkan...
biao la kete kecik, janji bole jalan kan....
pendahuluannyer kitorang kongsi same2,

skang ni kete ni pon aku da stat bayar sndr,
sbb 2 la aku mskkan dlm blog nih...hihi
boleh la...skang pon pendapatan aku pon dpt lbh sket,
so dpt la byr...x payah la myusahkan ayah lg.....
:]

Jumaat, 18 Jun 2010

Bile perompak mencurik.....

hai u alls...
da beberape hari x update blog,
ok la kan,
klau hari2 update pon nant boring plaks,,

tajuk tah pe2kan..hehe
tp ni story kisah benar,
ade sikit lucu tp yg merasekan keadaan itu sdh tentu trauma,
crite ni berlaku dlm tahun ni gak la,
kisah boss aku,

pade suatu pagi bute, lbh kurang jam 5 pagi kot,
mse sume org sdg syok2 wat air liur basi,
umah boss aku d masuki pencuri,
bertopi keledar n berparang,
n kedue2 org itu adelah india,
mse ni plak suaminyer g outstation,
so tinggallah die bersame2 4 org anaknyer,
sikit lucu la ble boss aku citer yg india 2 kejutkan die tuk merompak,
aku plak menggong skit, boleh plak aku terbayang india 2 kejut boss 2 dgn manjenye,
camni "akak bgun akak, sy mau merompak ni"
siot je kan, kikiki,

sesiape yg berade dlm keadaan 2 mest terkejutkan,
pergghh klau aku x tau la,
abis duit anak2nyer kene kbas,
beratus gak kot,
pastu die nak amek kad bank boss aku, tp mse 2 duit xde dlm bank sbb gne tuk bli barang jait n kain langsir customer,

n then ble da abis merompak hari pon da nak terang so tkut org nampak,
diorg pon mencabutkan dr,
lg skali aku tergelak ble boss aku ckp perompak 2 bg wang rm50 tuk blanje,
aik,...
beramal jariah plak dier,
akakakakaa
part ni paling aku x tahan,
first time aku dgr perompak bersedekah,

x pasal2 boss aku g balai wat report polis,
n hari 2 gak suaminyer balik dr outstation,
nsb baik la diorg merompak je,
n boss aku pon just trauma je, xde pape jd,

2 kali boss aku kne,
kali kedua kat kdainyer,
pon india gak,
ble aku dgr aku jd takut,
da la umah aku ni keliling kebun org,
da mcm utan rimbe,
mcm2 spesis ade,
babi utan, kera, dgn org mengisap dadah lg,
boss aku dok kat umah taman 2 pon bleh kne,
haiyoooo,,,
kat kawsan umah aku ni pon ade 5 buah umah je,
 2 pon 3 buah umah je yg ade org,
tp nsb baik la kat umah aku x pernah jd lg,

skang ni byak kes rompakkan yg aku dgr,
so korang sume jage2 la ye,
pastikan sblm tdo pintu n tingkap sume da d kunci,....

Selasa, 15 Jun 2010

Sakit hati btol......

sakit ati btol....
hah marah diri aku kpd dr ku sndr,
menggong kan....
hari ni aku g pasar malam n aku rse aku da bli bende yg patotnyer x payah bli,
membazir btol laa.......!!!!!!!!!!!
mmg geram sgt, so mlm ni kes lps geram,
nak tau ape bende yg aku bli,
mai tgk sini.....


hah....!!!!
ape kebendenyer nih.....
ni krim, katenyer seswai d gunekan d seluruh anggote badan,
sumenyer gare2 aku ambik kertas promote yg die hulurkan,
n then trus die tarik aku tuk tgk mende nih,
memule aku xmau sbb tkt kne bli,
last2 terbeli gak,
hargenyer rm30,
nsb baik brader 2 hensem klau x mmg aku xbli,
opsssssss (perangai sewel da mari),
ble da balik aku rse rugi sgt bli menatang nih,
mmg sakit ati aku, dlu da kne skali tp bkan pasal krim ni la,
lg byk aku kne,
pasni klau g mne2 akux mau amek ape2 kertas promote 2,
myusahkan, aku geram ni.....!!!!!!
bile la prangai ngok aku ni nak ilang heeeee.....geram sungguh,

n then lg skali kengokkan aku ni terserlah,
nah tgk gambau nih,


hah ape nih,,,
opsssss tinggal tulang je....akakakakaa....
sumenyer da msk dalam perut,
tggal nak jd taik je,
tujuan aku nak bli ayam goreng n bli barang2 dapur je,
tp tah camne aku bleh plak terhambik hot dog 2 cucok tu,
mgkin sbb bdk yg jual ayam 2 hensem kot,
ooppsssss lg,
padehal kat umah aku da ade hot dog,
tggal goreng je, (jename tesco lg),
blluurrpppp....

tensen aku d buatnyer.....
harap2 pasni x jd lg camni,

p/s; harap2 xde yg salah pham....
aku bukan gay tau....

About Me

Foto saya
jangan pandangku sebelah mata....
 
Semanis Lolipops© DiseƱado por: Compartidisimo